Taikina:
1,5 dl bataattiraastetta (puolikas pieni bataatti)
1,5 dl porkkana raastetta (yksi iso porkkana)
1 dl pilkottuja taateleita (noin kourallinen)
1 dl sokeria
3 dl jauhoja (gluteenittomat käyvät hyvin myös)
100 g voita
2 tl kanelia
2 munaa
( 2 rkl tummaa rommia)
kuorrute:
200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 dl tomusokeria
sitruunan mehu
2 rkl jogurttia
koristeluun:
esim:
2 keltaista kiiviä
mustikoita
1. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva (sekä rommi).
2. Sekoita kaneli ja jauhot. Lisää jauhoseos vähitellen kananmunavaahtoon.
3. Raasta bataatti ja porkkana. Pilko taatelit pieniksi. Lisää taikinaan ja sekoita.
4. Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan. Paistele uunin keskiosassa 175 asteessa noin 45 minuuttia.
5. Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä jäähtyneen piiraan päälle, mielellään tasaisesti.
6. Koristele oman maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti