Tuli pähkinäongelmaisia vieraita, joten kokeilin valmistaa pähkinättömän version suklaaraakakausta. Hyvää tuli, vaikka jäinkin kaipaamaan hasselpähkinärouhetta. Vieraat kutsuivat makua raikkaaksi. Raikas-sana taitaakin vilahtaa blogissani useaan otteeseen, ehkäpä alitajuntani ääni haluaisi muistuttaa minua siitä, että pitäisi itse olla hieman raikkaampi ihminen ja käväistä ehkä suihkussa. Kuka tietää.
Suklaaraakakakku tulee yllättävän kalliiksi, sillä kaakovoi ei ole halpaa. Mutta kerran tätä reseptiä kannattaa kyllä kokeilla. Kakku ei ole niin makea, joten siirapin määrää voi halutessaan lisätä.
Suklaaraakakakku tulee yllättävän kalliiksi, sillä kaakovoi ei ole halpaa. Mutta kerran tätä reseptiä kannattaa kyllä kokeilla. Kakku ei ole niin makea, joten siirapin määrää voi halutessaan lisätä.
Suklainen mansikka-raakis
Pohja:
1 dl liotettuja (noin 6 tuntia) au.kukansiemeniä
3 rkl kaakaovoita
2 rkl raakakaakaojauhetta
10 kpl kuivattuja ja pilkottuja luumuja (laita veteen likoamaan n.15m ennen valmistusta)
0,5 banaani
3 rkl kookosöljy
3 pilkottua taatelia
1 rkl kookoshiutaleita
1. Sekoita kaikki ainekset sekoittimen avulla mössöksi ja painele pohja vuoalle.
Suklaatäyte:
5 rkl kaakaovoita
2 avokadoa
2 rkl kookoshiutaleita
5 rkl raakakaakaojauhetta
4 rkl agave/yms.siirappia
3 tl murskattua tuoretta minttua
3 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl suolaa
1. sekoita kaikki ainekset keskenään ja painele pohjan päälle.
Mansikkapäällinen:
2-3 dl tuoreita mansikoita tai vadelmia
2 rkl kookosöljyä
0.5 banaani
1 rkl kookoshiutaleita
1 rkl psylliumia
2 rkl siirappia
1. Sekoita kaikki ainekset sekoittimella tasaiseksi ja kaada seos kakun päälle. Anna tekeytyä yön ja päivän yli jääkaapissa.
Koska raakakakut ovat itsessään niin pahuksen terveellisiä, niin suosittelen ruokajuomaksi viinaa tai nelostuoppia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti