Sivut

Tietoja minusta

Oma kuva
Heippa sinä siellä! Tässä blogissa kirjoittelen hassuja ja harmittomia tarinoita, joiden äärellä on mukava päivän päätteeksi rentoutua. Minusta elämässä ei voi koskaan ole liikaa tarinoita, jotka saavat hyvälle mielelle.

Hae tästä blogista

tiistai 6. elokuuta 2013

Raikas sallado

Kuuman kesäheken raikas piristäjä, jossa makujen sinfonia vie syöjän taivaan porteille, jossa enkelit laulavat halleluujaa ja kipua ei enää ole.

Hehee, ehkäpä ihan hyvä, että lopetin mainonnan suunnittelun opiskelun, sillä minulta lähtee aina hanskasta nuo "tuotekuvaukset", jos yritän kuvailla kokkailujani positiiviseen sävyyn. Toisaalta, kun katselee mainoksia, niin aika monelta ne hanksat on lähtenyt ja kadonnut jo kauan sitten..

Mutta tässä yhden ihan kelpo salaatin ohje:

Sallado al maestro (kahdelle)



Puolet salaattiruukusta
punasipuli
kaksi porkkanaa
 1 dl au.kukansiemeniä
avokado
oransseja pikkutomaatteja
halloumjuusto/maustettu tofu
kourallinen tuoretta minttua

Marinadi punasipulille:
4 rkl öljyä
1 rkl silputtua korianteria
1 rkl silputtua persilijaa
2 tl etikkaa
3 tl suolaa
muutama puristus sitruunaasta
2 tl chilirouhetta
kaksi pilkottua valkosipulinkynttä
4-6 tl soijakastiketta
3 rkl vettä


1. Laita pari tuntia aikaisemmin (jos on aikaa) 1 dl au.kukansiemeniä likoamaan veteen. Tee punasipulille marinadi. Pilko sipulit ja laita marinadiin. Sekoita sipuleita aina välillä marinadissa.

2. Kun siement ovat lionneet, paahda ne pannulla öljyssä ja ruokalusikallisessa hunajaa/siirappia sekä suolaa n. 2-3 tl niin, että siement saavat kullanruskean värin. Anna siementen jäähtyä hetki ennen salaattiin sekoittamista.

3. Raasta raastimen avulla porkkanasta pitkiä ja ohuita viipaleita. Yleensä raastimissa on "juustohöylä"-aukko, jonka kanssa porkkanat saa ohuiksi. Myös juustohöylää voi käyttää, mutta kannattaa olla varovainen. 

2. Halkaise tomaatit. Avokadon voi pilkkoa niin, että leikkaa sen keskeltä kahtia, poistaa kiven, ja tekee molempiin puoliskohin veitsellä ikään kuin ruudukon, niin ettei veitsi kuitenkaan lävistä kuorta. Tietysti pilkkomisen voi tehdä niin kuin itse lystää, samalta se joka tapauksessa maistuu.

3. Hienonna kourallinen minttua pienemmäksi ja lisää kulhoon, salaatti, minttu, porkkanat ja tomaatit sekä siemenet.

4. Paista miedolla lämmöllä punasipulit marinaadeineen niin, että sipulin pistävä maku katoaa. Tarkoitus ei ole paistaa sipulia kokonaan phemeäksi, hieman vain vähentää kitkeryyttä.

5. Paista lopuksi leikatut juustoviipaleet. Itse yleensä teen paistovaiheiseen isompia viipaleita, ja pilkon ne vasta paiston jälkeen, sillä halloum saattaa helposti hajoilla.

6. Loput ainekset salaatin sekaan ja nautiskelemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti