Sivut

Tietoja minusta

Oma kuva
Heippa sinä siellä! Tässä blogissa kirjoittelen hassuja ja harmittomia tarinoita, joiden äärellä on mukava päivän päätteeksi rentoutua. Minusta elämässä ei voi koskaan ole liikaa tarinoita, jotka saavat hyvälle mielelle.

Hae tästä blogista

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Raakaa kakkua, nam nam!

Tällä kertaa raakakakkukokeiluni onnistui hyvin. Maku oli pehmeä ja täyteläinen. Aivan halvaksi kakun valmistaminen ei tule, koska siihen tarvitaan pähkinöitä, kookosöljyä ja erilaisia marjoja.

Olisin halunnut tehdä suklaisen raakakakun, mutta 250 g kaakaovoi maksoi 8 euroa, joten hinta olisi äkkiä pyörähtänyt taivaisiin, varsinkin kun piti ostaa hedelmiä sun muita tarvikkeita. Hirveän ekologinen valinta raakakakku ei sinänsä kyllä ole, koska juuri mitään sen raaka-aineista ei saa Suomesta. Pohdin, pystyisinkö tekemään suomalaisen version, mutta ei kyllä heti tullut mieleen, millä saisi korvattua kookosöljyn, banaanin, avokadon ja pähkinät. Auringonkukansiemeniä ja tyrniöljyä voisi toki käyttää, mutta siihen mielekuvitukseni loppuukin. Katsotaan jos sellaisen jonain päivänä keksin.

Raakakun valmistu kannattaa aloitaa oikeastaan päivää ennen kuin varsinainen tarjoilu tapahtuu, sillä pähkinöiden pitää antaa liota 8 tuntia ja kakun tekeytyä jääkapissa yön yli. Mutta vaiva on kyllä sen arvoista!


Raakakakku



pohja:

3,5 dl pähkinöitä, itse käytin makadamia ja cashew -pähkinöitä, mutta myös pekaanipähkinät käyvät hyvin
8 rkl kookosöljyä
1 rkl psylliumjauhetta
n. 0,75 dl kuivattuja persikoita/aprikooseja (katso ettei niissä ole rikkidioksidia)
n. 0,75 dl kuivattuja taateleita
2 kpl kuivattuja viikunoita
puolikas banaani
2rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia

1. Laita pähkinät likoamaan n. 8 tuntia ennen kakun valmistusta runsaaseen veteen. Säästä 1 dl täytettä varten, joten laita ylimääräinen 1 dl cashew-pähkinöitä likoamaan.

2. Kun pähkinät ovat lionneet tarpeeksi, laita ne sekoituskulhoon. Lisää kookosöljy ja sekoita sauvasekoittimella taikinamaiseksi. Lisää sen jälkeen kaneli, kaakaojauhe, banaani, hasselpähkinärouhe ja psylliumjauhe. Sekoita taas tasaiseksi mössöksi.

3. Pilko taatelit, persikat ja viikunat. Lisää pilkotut hedelmät taikinaan sekaan ja sekoita tasaiseksi.

4. Painele taikina vuokaan ja aloita päällyskerrosten valmistus.

1.täyte

2 "karvatonta" kiiviä (näille on olemassa varmaan joku oikea nimikin?)
2 dl mangososetta (tähän käy esim. luomu vauvanruoka)
puolikas banaani
avokado
2 rkl psylliumia
2 rkl hasselpähkinärouhetta

1. Sekoita kaikki ainekset sekoittimen avulla ja kaada pohjan päälle

2. täyte

2 rkl gojimarjoja
3 rkl mulperimarjoja
1 avokado
puolikas banaani
1-2 dl mansikoita (käytin itse pakaste)
1 rkl psylliumia

1. Sekoita kaikki ainekset sekoittimella ja kaavi lusikalla 1.täytekerroksen päälle.

2. Laita kakku jääkaappiin yöksi tekeytymään ja kiinteytymään. Mitä pidempään kakku saa olla jääkaapissa sen parempi. Kakun voi koristella ennen tarjoilua esim. mustikoilla. Kakkua tehdesää jää ylimääräiseksi puolikas banaani, jonka voi vaikka vedellä kitaansa helpottamaan makean nälkää.

Ja asiasta aivan toiseen:jos uudet perunat ovat alkaneet jo kesän mittaan kyllästyttämään, tässä yksi erilainen vinkki siihen, miten niitä voi hyödyntää.

P.S tein eilen ihanaisia pikku purtavia, jotka voisin laittaa tänne heti, kun reseptit palautuvat mieleeni!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti