Sivut

Tietoja minusta

Oma kuva
Heippa sinä siellä! Tässä blogissa kirjoittelen hassuja ja harmittomia tarinoita, joiden äärellä on mukava päivän päätteeksi rentoutua. Minusta elämässä ei voi koskaan ole liikaa tarinoita, jotka saavat hyvälle mielelle.

Hae tästä blogista

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Marjapiiraspohja

Leivoin eilen marjapiirakan äidin poimimista luonnon herkuista. Tuoreet marjat ovat ihania, koska niissä makeus on säilynyt paremmin kuin pakastetuissa. Netti pursuaa kaikenlaisia mustikkapiirasohjeita, mutta ajattelin laittaa piirakkapohjan ohjeen tänne, koska tein sen hieman eri tavalla kuin yleensä. Toimii hyvin peruspohjana makeille piiraille.
 
Piiraspohja
 
75 g voita/margariinia
 
n. 2,5 dl spelttiä/gluteeinitonta jauhoseosta (kannattaa valita sellaista, missä ei ole käytetty hirveästi tärkkelystä)
1 iso banaani tai 2 pientä
1 dl cashew-pähkinöitä
4 pilkottua taatelia
sitruunamehua
 


1. Pähkinöitä voisi liottaa vedessä muutaman tunnin, mutta koska olin kärsimätön keitin niitä vartin keskilämmöllä, jotta ne pehmenisivät.

2. Lämmitä voi. Muussaa banaani ja voi keskenään. Pilko taatelit mahdollisimman pieniksi ja lisää taikinan joukkoon.

3. Sekoita cahew-pähkinät ja puolen sitruunan mehu erillisessä kulhossa sauvasekoittimen tai nuijan avulla.  Sekoittimen kanssa saa helpommin hienompaa jauhetta, joten suosittelen sitä. Kun kulhosta ei enää pilkotelle erilliset cashew-palat, vaan mössö näyttää tasaiselta, sekoita pähkinät banaanivoitaikinaan.

4. Lisää jauhoja pikku hiljaa. 2 dl jauhoja riittää myös, jos haluaa ohuemman taikinan.

5. Jos pohja ei ole tarpeaksi makeaa siihen voi lisätä vielä sokeria. Banaani+taatelit tuovat piirakkaan kyllä mukavasti makeutta.

6. Levitä pohja vuokaan ja laita täytteeksi haluamiasi marjoja. Vadelma ja mustaherukka sopivat todella mukavasti yhteen ja molempia voi tällä hetkellä itse pomia. Marjojen päälle voi lisätä hieman hunajaa tai siirappia, ainakin jos ovat suoraan pakastimesta tulleita.

7. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

P.S Olen huomannut, että minulla ei ole mitään hajua oikeaoppisesta kokkaussanastosta. Murskaa, sekoita, hienonna menevät varmasti sekaisin ja monta kertaa. Mutta ehkäpä joku saa hymyn huulilleen naurahdellessaan hassuille sanavalinnoille :)

Keskiviikkona yritän pyöräyttää sen raakakakun, katsotaan miten käy. Pitäisi vaan löytää kaakaovoita, mutta sitä luulisi saavan ainakin ruohonjuuresta suolaisella hinnalla..
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti