Sivut

Tietoja minusta

Oma kuva
Heippa sinä siellä! Tässä blogissa kirjoittelen hassuja ja harmittomia tarinoita, joiden äärellä on mukava päivän päätteeksi rentoutua. Minusta elämässä ei voi koskaan ole liikaa tarinoita, jotka saavat hyvälle mielelle.

Hae tästä blogista

maanantai 29. heinäkuuta 2013

Juustoinen kakku

Olen viime aikoina leiponut yllättävän paljon kakkuja siihen nähden, että pyrkimykseni on välttää makean syöntiä. Yleensä se menee niin, että kun tiedän ettei jotain saisi tehdä, niin se asia on ensimmäisenä to do -listalla. Aina pitää päästä tekemään jotain, mitä ei ihan pitäisi. Olen kyllä yrittänyt kieltää itseltäni liikunnan, mutta ei aivan yhtä hyvällä menestyksellä. Liikunta tukee kuitenkin terveyttä, joten sen kieltämiselle ei oikein ole järjellisiä perusteita ja ehkä siksi työ käänteispsykologia ei toimikaan. Pah.

Viimeiset senttini käytin tähän juustokakkuun, mutta hyvää tuli. Sopii sellaisille tyypeille, joille pullakahviloiden juustokakkuvalikoimat ovat liian makeita.

Cheesy cake



pohja:

1,5 dl cashew-pähkinöitä
4 kuivattua aprikoosia pilkottuna
1 banaani
2 rkl palmusokeria
1 rkl psylliumjauhetta
25 g voita
2 rkl vettä
(1 rkl raakakaakaojahetta)

1. Paahda pähkinöitä uunissa 150 asteessa noin 10 minuuttia, että pehmenevät hieman.

2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi mössöksi esim. sauvasekoittimella. Painele taikina vuokaan.

1. päällinen:

2 munaa
3 rkl palmusokeria/ 2 rkl agavesiirappia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g brie-juustoa
4 tippaa eteeristä sitruunaöljyä/puristus sitruunamehua

1. Vaahdota munat ja sokeri (jos käytät siirappia, vain munat). 

2. Kuori brie-juustosta kova päällinen pois. Lisää munavaahtoon loput ainekset ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

2. Kaada seos pohjan päälle ja paista 175 asteessa n. 20 minuutia tai kunnes haarukkaan ei jää jälkiä kun kakkua kokeilee.


2. päällinen 

2dl miedosti sokeroitua mustaherukkamehua
2 tl agar agar jauhetta (saa apteekista)/ 4 rkl agar agar hiutaleita

1.  Agar agarilla voi korvata liivatteen ja agar agar on vegaanista. Joistain erikoiskaupoista löytyy myös agar agar -hiutaleita, joita käytetään isompi määrä. .

 Sekoita mehu ja agar agar jauhe. Kiehauta kattilassa, mutta älä anna keittyä.Kaada mehu jäähtyneen juustokakkun päälle ja laita jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti