Sivut

Tietoja minusta

Oma kuva
Heippa sinä siellä! Tässä blogissa kirjoittelen hassuja ja harmittomia tarinoita, joiden äärellä on mukava päivän päätteeksi rentoutua. Minusta elämässä ei voi koskaan ole liikaa tarinoita, jotka saavat hyvälle mielelle.

Hae tästä blogista

maanantai 1. heinäkuuta 2013

PITSAA!

Lempiruokani pizza on pitkään aiheuttanut minulle päänvaivaa, sillä ravintoloissa saa yleensä vehnäjauhoista tai epäilyttävistä gluteiinittomista seoksista valmistettuja pohjia. Onko terveellinen tai edes suhteellisen terveellinen pizza mahdottomuus? No jokainen voi olla mitä mieltä haluaa pitsareseptini terveellisyydestä, mutta hyvää ainakin tuli!

Pizza




pohja:
3 dl tattaria
0,5 dl psylliumia
1,5 dl spelttiä/soijajauhoa
1 tl ruokasoodaa ja leivinjauhetta
3-4 ruokalusikkalista öljyä
3 tl suolaa
3 tl korianteria
3 tl paprikamaustetta
3 tl mustapippuria
1 rkl tahinia
n. 1,5 dl vettä

tomaattikastike:
3 rkl Heinz-ketsuppia
pieni paketti tomaattipyreetä
tuoretta basilikaa
valkosipulimurskaa n. 3 kynttä
2 tl suolaa

päällys:
 pieni parsakaali
2 isoa sipulia
2 tomaattia
puolikas paprika
vuohenjuusto/marinoitu tofu
rainbow'n pähkinäsekoitus
emmental-juustoraastetta tai ilman
avokadoa
tuoretta ruohosipulia

1. Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään. Lisää vettä sen verran, että taikinasta tulee kiinteää. Sen jälkeen sekaan suola ja tahini. Taikina ei oikeastaan nouse, mutta voit antaa sen hetken tekeytyä ja valmistaa tomaattikastikkeen.

2. Soseuta tomaattipyree, 3 rkl heinziä, valkosipulimurska, basilika ja lisää suola. 

3. Levitä pizza pellille. Apuna kannattaa käyttää jauhoja tai kastella käsiä välillä vedessä, ettei taikina tartu. Tattari ei käyttäydy kuten venhäjauho, joten sen levittäminen pellille on hieman hankalampaa, mutta onnistuu kyllä.

4. Pilko sipulit, parsakaali, viipaloi tomaatit ja puolikas paprika. Tee vuohenjuustosta pienempiä palasia. Asettele ainekset pizzan päälle mieleiselläsi tavalla taiteilen. Raasta päälle juustoa ja ripottele lisäksi  pähkinöitä ja oreganoa ( jos löytyy niin fenkolin siemeniä). Paista pizzaa  200 asteessa 20-30 minuuttia. Kun pohja ei tartu haarukkaan, on pizza vamis.

5. Kun pizza on tullut uunista ja hieman jäähtynyt pilko päälle avokadoa ja ruohosipulia. Maistuu hyvälle!

Ja pizzasta täysin muihin tunnelmiin, haluaisin vielä muistuttaa hampaiden pesusta. Tässä yksi kotikutoinen hammastahnavinkki:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti