Hurmava Hummus turkulaisittai
n.300 g kikhernei
piene sitruuna mehu
iso ruokalusikalline tahinia
2 tl hunaja
2 valkosipuli kynt
2 valkosipuli kynt
1tl paprikamaustet
ruokalusikalline tuoret basilika murskattun
3-5 ruokalusikallist oliiviöljjy
1-2 tl pippurii
suolaa
1. Sekoit kaik ainekset sauvasekoittimel. Lisää pippuri ja suola vast lopuks sillee et maistelet välil ni ei tuu liia suolast.
2. Jos sää käytät valmist kikhernepurkki ni sillo ei tartte ku 3 rkl öljjy myt jos oot iha ite liuottanu ni sit vähä ennemä.
Sitä sit vaa leivä pääl ja massu!
Sipulipähkinäsalaatti normaalittain
joku perussalaatti
100 g pähkinäsekoitusta (esim. cashew, pekaani, maapähkinä)
kaksi sipulia
artisokan sydämiä
kourallinen rucolaa
kirsikkatomaatteja
2rkl hunajaa
1 rkl currya
2 tl suolaa
öljyä
paprikamaustetta
1. Pilko sipulit. Paista öljyssä. Lisää 2 rkl hunajaa ja yksi currya sekä 3 tl paprikamaustetta. Lisää suola. Paista niin kauan, että sipulit pehmenevät. Laita erilliselle lautaselle jäähtymään. Voit suolata sipuleita vielä myöhemmin, jos ei ole tarpeeksi suolaisuutta.
2. Paista pähkinsekoitusta niin kauan, että opähkinät hieman ruskistuvat.
3. Pese salaatti, tomaatti ja rucola ja hienonna salaattikulhoon. Puolita artisokan sydämet ja lisää salaattiin. Kun sipulit ja pähkinät ovat jäähtyneet voit lisätä nekin salaatin sekaan.
Hieman balsamicoa päälle ja hyvä tulee! Ny mää meen syömä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti