Sivut

Tietoja minusta

Oma kuva
Heippa sinä siellä! Tässä blogissa kirjoittelen hassuja ja harmittomia tarinoita, joiden äärellä on mukava päivän päätteeksi rentoutua. Minusta elämässä ei voi koskaan ole liikaa tarinoita, jotka saavat hyvälle mielelle.

Hae tästä blogista

torstai 27. kesäkuuta 2013

Hummusta ja sipulipähkinäsalaattia

Kauhhe nälkä isk just ku piti ruvet kirjoitta juttu ruuast. Eik ol mitää syötävää, mut toivattavast lukijoil o. Eile mää sit tein hummust ja sipulisalaatti ja oti ruma kuva kamerakännykäl, mut sentäs o kuva ni ei sais valitta.

 
 
Hurmava Hummus turkulaisittai
 
n.300 g kikhernei
piene sitruuna mehu
iso ruokalusikalline tahinia
 2 tl hunaja
 2 valkosipuli kynt
1tl paprikamaustet
ruokalusikalline tuoret basilika murskattun
3-5 ruokalusikallist oliiviöljjy
1-2 tl pippurii
suolaa
 
1. Sekoit kaik ainekset sauvasekoittimel. Lisää pippuri ja suola vast lopuks sillee et maistelet välil ni ei tuu liia suolast.
2. Jos sää käytät valmist kikhernepurkki ni sillo ei tartte ku 3 rkl öljjy myt jos oot iha ite liuottanu ni sit vähä ennemä.
 
Sitä sit vaa leivä pääl ja massu!
 
 
Sipulipähkinäsalaatti normaalittain
 
joku perussalaatti
100 g pähkinäsekoitusta (esim. cashew, pekaani, maapähkinä)
kaksi sipulia
artisokan sydämiä
kourallinen rucolaa
kirsikkatomaatteja
2rkl hunajaa
 1 rkl currya
2 tl suolaa
öljyä
paprikamaustetta
 
1. Pilko sipulit. Paista öljyssä. Lisää 2 rkl hunajaa ja yksi currya sekä 3 tl paprikamaustetta. Lisää suola. Paista niin kauan, että sipulit pehmenevät. Laita erilliselle lautaselle jäähtymään. Voit suolata sipuleita vielä myöhemmin, jos ei ole tarpeeksi suolaisuutta.
 
2. Paista pähkinsekoitusta niin kauan, että opähkinät hieman ruskistuvat. 
 
3. Pese salaatti, tomaatti ja rucola ja hienonna salaattikulhoon. Puolita artisokan sydämet ja lisää salaattiin. Kun sipulit ja pähkinät ovat jäähtyneet voit lisätä nekin salaatin sekaan.
 
Hieman balsamicoa päälle ja hyvä tulee! Ny mää meen syömä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti