Sivut

Tietoja minusta

Oma kuva
Heippa sinä siellä! Tässä blogissa kirjoittelen hassuja ja harmittomia tarinoita, joiden äärellä on mukava päivän päätteeksi rentoutua. Minusta elämässä ei voi koskaan ole liikaa tarinoita, jotka saavat hyvälle mielelle.

Hae tästä blogista

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Tzatziki-sekoilu

Tässä on nyt ollut viikon verran hieman epäonnea matkassa. Hävitin viime viikolla kameran laturin ja akku on loppu, joten kuvia en pysty lisäilemään ennen kuin uusi on tullut postista.

Mieli halajaa ulos, mutta työt pakottavat pysymään sisällä. Kaikenmaailman hajamielisyydessäni yritin eilen valmistaa tzatsikia: kermaviiliä, jogurttia, valkosipulia, hieman suolaa ja tahinia. En oikein tiedä, mitä tein väärin, mutta tzatzikia en saanut aikaiseksi. Jogortti oli ehkä liian löysää ja kurkkua liian paljon, sillä tzatzikistä tuli ihan vetinen.

No, mietin siinä reippaana tyttönä, miten saisin dipistäni hieman kiinteämäpää. Päädyin lisämään valkoisia papuja. Ei auttanut. Tzatzikia ei sörsellistäni enää saanut, joten päätin yrittää tehdä siitä lettutaikinan. Lisäsin kolme munaa, spelttiä ja tattaria sekä vettä. Taikinasta tuli hyvää, mutta  liian heppoista, koska sitä oli vaikea kääntää ympäri ilman, että rakenne meni rikki. Rikkinäiset letut maistuivat tosin aivan blineiltä, joten hyvää oli, vaikka rakenne oli väärä. Täytyy kehittää reseptiä vielä hieman,  niin voin kirjoitella tänne hiivattoman ja vehnäjauhottaman blinireseptin. Ehkä enemmän jauhoa ja vähemmän kurkkua takaisi onnistumisen.

No, en halunnut kuitenkään heittää sörsseliä roskiin, joten pilkoin taikinan sekaan sipulia ja paprikaa ja laitoin uunivuokaan. Sipulipiiraasta tuli yllättävän hyvää, mutta reseptiä en osaa tänne laittaa, kun koko homma oli aika sekasortoinen kokeilu, mutta eiköhän tässä ensi viikolla, kun kameran laturi tulee, niin saa kuvia ja lisää reseptejä tännekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti