Olen ollut taas laiska kirjoittelemaan reseptejä ylös. Mutta tässä muutama ja ensi viikolla laitan aikas kivan reseptin tuoreilla pavuilla täytetyistä suippopaprikoista! (Netti tökkii myös pahasti, joten saa nähdä ilmestyykö teksti ja kuvat ollenkas tänne)
Paketti jättikatkarapuja
Tuoretta korianteria
Raastettua inkivääriä ja valkosipulia
Suolaa
Etikkaa
Siirappia
Valkopippuria
Öljyä
Puristus sitruunaa
soijakastiketta
Laita katkaravut hyvissä ajoin sulamaan.
Raasta inkivääriä noin 4 tl sekä valkosipulia 1 rkl. Pilko korianteri pienemmäksi, noin 2 rkl.
Sekoita 4-6 rkl öljyä, inkivääri,korianteri ja valkosipuli kulhossa. Lisää 1 tl etikkaa, 2 tl soijakastiketta ja 2 tl siirappia. Lisää suolaa varovasti oman maun mukaan ja kahdesta kolmeen teelusikallista valkopippuria.
Purista joukkoon hieman sitruunaa.
Kaada öljy hedelmäpussiin ja lisää katkaravut. Käännä pussia ja yritä saada marinadi sekoittumaan mahdollisimman hyvin. Hedelmäpussissa marinadi sekoittuu paremmin ja kokonaisvaltaisemmin, sillä jos käyttää kulhoa, öljyä pitää olla paljon enemmän ettei joku osa jää ilman marinadia.
Anna ”hautua” jääkaapissa tunnin tai kaksi ja käy välillä pyörittelemässä pussia.
Paista kevyesti pannulla. Heti kun katkaravut alkavat ikään kuin menemään kerälle, ota ne levyltä pois. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa esimerkiksi salaatinlehdillä koristellusta lautasesta.
Porkkanasuklaakakkunen
Pohja:
1 levy tummaa suklaata
3 porkannan raaste
2 dl kaurajauhoja
2 dl hirssijauhoja
2 kananmunaa
2 rkl agavesiirappia/6 kuivattua aprikoosia pilkottuna
25 g voita
3 ruokalusikkallista kookosöljyä
Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja kookosöljy sekä siirappi tai aprikoosit.
Sulata suklaa pienellä lämmöllä, kattilan voi valella kookosöljyllä, niin suklaa irtoaa helpommin kattilasta.
Lisää suklaa munavaahtoon. Lisää sen jälkeen porkkanaraaste ja jauhot.
Kaada taikina vuokaan ja anna paistua uunissa 175 asteessa n. 20-35 minuuttia.
Päällinen
300 g philadelphia-juustoa
1 sitruunan kuoren raaste
20 g sulatettua voita
Agave yms.siirappia oman maun mukaan esim. 2-4 rkl
2 rkl porkkanamehua (esim raasteesta puristettua)
Sekoita kaikki ainekset ja kaada jäähtyneen pohjan päälle.
Koristelu
2dl Appelsiinimehua
1 tl agar agaria
1. Sekoita agar ja appelsiinimehu. Kiehauta, älä anna kiehua ja kaada laakeaan kakkuvuokaan (esim.lasi) tai isolle, syvälle lautaselle. Anna jäähtyä. Kun seos on kiinteytynyt, voit veitsen kanssa muotoilla siitä terälehden muotoisia kappaleita tai oikeastaan mitä vaan! Koristele kakkunen.
Marinoidut jättikatkaravut
Paketti jättikatkarapuja
Tuoretta korianteria
Raastettua inkivääriä ja valkosipulia
Suolaa
Etikkaa
Siirappia
Valkopippuria
Öljyä
Puristus sitruunaa
soijakastiketta
Laita katkaravut hyvissä ajoin sulamaan.
Raasta inkivääriä noin 4 tl sekä valkosipulia 1 rkl. Pilko korianteri pienemmäksi, noin 2 rkl.
Sekoita 4-6 rkl öljyä, inkivääri,korianteri ja valkosipuli kulhossa. Lisää 1 tl etikkaa, 2 tl soijakastiketta ja 2 tl siirappia. Lisää suolaa varovasti oman maun mukaan ja kahdesta kolmeen teelusikallista valkopippuria.
Purista joukkoon hieman sitruunaa.
Kaada öljy hedelmäpussiin ja lisää katkaravut. Käännä pussia ja yritä saada marinadi sekoittumaan mahdollisimman hyvin. Hedelmäpussissa marinadi sekoittuu paremmin ja kokonaisvaltaisemmin, sillä jos käyttää kulhoa, öljyä pitää olla paljon enemmän ettei joku osa jää ilman marinadia.
Anna ”hautua” jääkaapissa tunnin tai kaksi ja käy välillä pyörittelemässä pussia.
Paista kevyesti pannulla. Heti kun katkaravut alkavat ikään kuin menemään kerälle, ota ne levyltä pois. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa esimerkiksi salaatinlehdillä koristellusta lautasesta.
Porkkanasuklaakakkunen
Pohja:
1 levy tummaa suklaata
3 porkannan raaste
2 dl kaurajauhoja
2 dl hirssijauhoja
2 kananmunaa
2 rkl agavesiirappia/6 kuivattua aprikoosia pilkottuna
25 g voita
3 ruokalusikkallista kookosöljyä
Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja kookosöljy sekä siirappi tai aprikoosit.
Sulata suklaa pienellä lämmöllä, kattilan voi valella kookosöljyllä, niin suklaa irtoaa helpommin kattilasta.
Lisää suklaa munavaahtoon. Lisää sen jälkeen porkkanaraaste ja jauhot.
Kaada taikina vuokaan ja anna paistua uunissa 175 asteessa n. 20-35 minuuttia.
Päällinen
300 g philadelphia-juustoa
1 sitruunan kuoren raaste
20 g sulatettua voita
Agave yms.siirappia oman maun mukaan esim. 2-4 rkl
2 rkl porkkanamehua (esim raasteesta puristettua)
Sekoita kaikki ainekset ja kaada jäähtyneen pohjan päälle.
Koristelu
2dl Appelsiinimehua
1 tl agar agaria
1. Sekoita agar ja appelsiinimehu. Kiehauta, älä anna kiehua ja kaada laakeaan kakkuvuokaan (esim.lasi) tai isolle, syvälle lautaselle. Anna jäähtyä. Kun seos on kiinteytynyt, voit veitsen kanssa muotoilla siitä terälehden muotoisia kappaleita tai oikeastaan mitä vaan! Koristele kakkunen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti