Koulu alkanut ja työt, bläh. Harmittaa, kun ei ole ollut aikaa kirjoitella reseptejä muistiin. Ainakin yksi hyvä falafel-resepti odottaa vielä uusintakokkausta, jottasaisin reseptin talteen ja muistiin. Mutta siitä odotellessa syökäämme hieman kakkua.
Juuston voi muuten korvata myös maustamattomalla tofulla, jos maito tökkii.
Juuston voi muuten korvata myös maustamattomalla tofulla, jos maito tökkii.
Mango-juustokakku
pohja:
100 g liotettuja cashew-pähkninöitä (liota noin 3 tuntia runsaassa vedessä)
2–3 rkl kookosöljyä
10 kpl kuivattua aprikoosia hienonettuna
1, 5 dl mitä tahansa jauhoa (esim. kvinoa, manteli, spelt)
1. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella mössöksi ja painele vuokaan.
1. kerros
300 g philadelphia-juustoa
1 raastettu porkkana
2 limen mehu
2 kananmunaa
3–5 rkl agavesiirappia/ruokosokeria
1. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi mössöksi. Lisää makeutusta oman maun mukaan. Kaada seos pohjan päälle.
2. Anna kypsyä 175 asteessa n. 20 tai niin kauan, että juustokerros on kiinteytynyt niin, ettei haarukkaan jää jälkiä. Juustokerroksesta tulee suhteellisen pehmeä, kun käytetään vain 2 munaa ja lyhennetään kypsymisaikaa.
2. kerros
2 tl agar agaria
3 dl 100% mangososetta (saa esim s-kaupoista hillo-osastolta)
3 rkl vettä
1. Sekoita mangosose ja vesi. Kaada seos kattilaan ja lisää agar agar. Sekoita. Anna seoksen kiehahtaa, muttei kiehua. Kaada hienona norona uunituoreen juustokakun päälle. Jos kaadat liian kovalla paineella, murskaat kakun rakenteen (itsehän tein aluksi juuri tämän virheen). Anna kakun jäähtyä ja laita vielä ainakin muutamaksi tunniksi jääkappiin. Jos maltat odottaa yön yli, niin vielä parempi!
2. Koristele ennen tarjoilua kiiveillä yms.hedelmillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti