Sivut

Tietoja minusta

Oma kuva
Heippa sinä siellä! Tässä blogissa kirjoittelen hassuja ja harmittomia tarinoita, joiden äärellä on mukava päivän päätteeksi rentoutua. Minusta elämässä ei voi koskaan ole liikaa tarinoita, jotka saavat hyvälle mielelle.

Hae tästä blogista

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Herkkuja! Maidoton ja gluteiiniton suklaajuureskakku

Vieraaksi saapui maidotonta ja gluteiinitonta ruokavaliota noudattavia ystäviä, joten tällä kertaa tuli tällainen kakku loihdittua. Kotikokki.fi:ssä oli hyvä vinkki siihen, miten suklaakakun täytteessä usein käytetyn kerman voi korvata kahvilla, toimi nimittäin todella maukkaasti!

Täyteläinen suklaajuureskakku



pohja:

2 dl kaurajauhoja+ 2 dl hirssijauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g tummaa suklaata sulatettuna
2 pienen porkkanan raaste
1 pienen punajuuren raaste
5 kananmunaa
3 rkl kookosöljyä
(2-3 tl siirappia)

1. Vatkaa munat vaahdoksi. Sulata suklaa esim. höyrykattilan avulla tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita suklaa vatkattuihin muniin ja lisää kookosöljy.

2. Sekoita jauhot toisessa kattilassa ja lisää suklaamunaseokseen. Lisää lopuksi raasteet. Sekoita.

3. Kaada taikina rasvattuun vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes haarukkaan ei jää enää taikinaa. Anna uunituoreen kakun jäähtyä kylmäksi.

(sisus)
omenahilloa/murskaa

1. Halkaise jäähtynyt kakku ja lisää omenamurska kakun väliin.


päällinen:

200 g tummaa suklaata
2 dl tummaa kahvia (mieluiten espresso)
ruokosokeria

1. Sulata suklaa kahviin. Lisää halutessasi makeutusta esim. 2-4 tl ruokosokeria.

2. Irrota kakkupohja vuoasta ja aseta tarjottimelle. Voit halutessasi leikata kakkua symmetrisempään muotoon, esimerkiksi päältä voi leikata turhia kohoumia pois.

3. Kaada sulatettu suklaakahviseos kakun päälle ja tasoita tarvittaessa. Anna jäähtyä.

4. Koristele hasselpähkinärouheella ja limen kuorilla. Pinnalle voi lisäksi raastaa hieman limen kuorta, sillä se sopii hyvin suklaan ja hasselpähkinärouheen kyytipojaksi.

Parasta olisi, jos kakun malttaisi jättää jääkappiin yön yli. Maistuu seuraavana päivänä vielä paremmalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti