Minulla sattui olemaan pakastimen syövereissä pieni pakastepussillinen kantarelleja ja halusin valmistaa niistä jotain helppoa ja hyvää. Kantarellisipulit ovat hauska vaihtoehto perinteiselle kantarellikastikkeelle, vaikka melkein samoista ainesosista koostuvatkin. Käytin tähän neljä pientä sipulia ja pienen pakastepussin kantarelleja.
Kantarellisipulit
tarvitset:
kantarelleja
sipuleita
suolaa
öljyä
timjamia
oreganoa
parmensan juustoraastetta/haseelpähkinärouhetta
valkopippuria
1. Halkaise sipulit. Poista sipulien sisusta varovaisesti niin, että sipuliin jää enää kaksi kuorikerrosta. Irrota kuorikerrokset toisistaan. Näihin "kuppeihin" lisätään myöhemmin täyte.
2. Kun olet halkaissut kaikki sipulit ja irrottanut niistä "kupit", laita uuni noin 200 asteeseen. Ripottele kuppien pohjalle hieman suolaa, timjamia ja oreganoa. Paista sipuleita uunissa, kunnes ne pehmevät.
3. Hienonna loput sipulin sisukset ja paista pannulal runsaassa öljyssä. Lisää kantarellit. Mausta muutamalla teelusikallisella oreganoa, valkopippuria ja lisää lopuksi suola oman maun mukaan.
4. Täytä kupposet kantarelliseoksella. Ripottele päälle parmesania tai hasselpähkinärouhetta. Laita vielä 5–10 minuutiksi uuniin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti