Piiraassa voi käyttää ruisjauhojen sijasta myös esimerkiksi soijajauhoja tai tehdä koko piirakan tattarista.
Pinaatti-fetapiiras
pohja:
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5-2 dl oliiviöljyä
1 dl joqurttia
1 dl joqurttia
3 tl valkospilujauhetta
4 tl juustokuminaa & oreganoa
päällinen:
3 kevätsipulinvartta
200 g tuorepinaattia
1 pkt fetaa
3 tomaattia
3 tl currya
1 tl paprikajauhetta
3 tl suolaa
1 muna
2 dl kaurakermaa yms
1. Sekoita kuivat ainekset pohjaa varten. Lisää öljy, jogurtti ja vaivaa hetki. Painele taikina uunivuokaan.
2.Höyrystä tai keitä pinaatit kattilassa. Kun pinaatit ovat vaihtaneet väriä tumman vihreiksi, lisää muutama hyppysellinen suolaa ja jätä jäähtymään.
3. Paista kevätsipulit öljyssä, lisää 3 tl currya, 1 tl paprikajauhetta ja suolaa. Paista kunnes sipulit pehmenevät. Levitä sipulit pohjan päälle. Viipaloi tomaatit ja asettele sipulien päälle niin, että pohja peittyy.
4. Kuutioi feta ja asettele pohjan päälle. Peitä piiras lopuksi pinaateilla.
5. Sekoita muna ja kaurakerma keskenään. Kaada seos piirakan päälle.
6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 min.
Terveellinen vilvoittelujuoma ilman alkoholia. Tietysti alkoholia voi juomaan lisätä, mikäli joku kokee sen tarpeelliseksi.
Virkistävä juoma
Terveellinen vilvoittelujuoma ilman alkoholia. Tietysti alkoholia voi juomaan lisätä, mikäli joku kokee sen tarpeelliseksi.
Mansikka-sitruunavissy (yksi lasillinen)
5-7 pakastettua/tuoretta mansikkaa
1 sitruuna
kylmää kivennäisvettä
3 tl tuoretta sitruunamelissaa
1.
Anna mansikoiden sulaa hetki. Murskaa mansikat, sitruunasta puristettu
mehu sekä sitruunamelissa sauvasekoittimella. Lisää lopuksi haluamasi
määrä kylmää kivennäisvettä.
2. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti