Sivut

Tietoja minusta

Oma kuva
Heippa sinä siellä! Tässä blogissa kirjoittelen hassuja ja harmittomia tarinoita, joiden äärellä on mukava päivän päätteeksi rentoutua. Minusta elämässä ei voi koskaan ole liikaa tarinoita, jotka saavat hyvälle mielelle.

Hae tästä blogista

perjantai 6. helmikuuta 2015

Wannabe-blinit tofulla ja höysteillä (valkos.persilijavoi+paistettu sipuli)

Pieni tauko on ollut reseptien ylöskirjoittamisen puolella, kun työrintamalla on ollut turhan kiireistä. Mutta en ole perustanut tätä blogia valittaakseni töistä, joten tässäpä ohje. Maukas pikaversio blineistä, jossa ainoa työläs vaihe on tofujen valmistaminen ja sekin suhteellisen kivutonta. Ohje on muunneltu Myllyn Paras bliniohjeesta.


Wannabe blinit tofulla ja höysteillä



Blinit

3,54 dl turkkilaista jogurttia
10 g hiivaa
(käytin jo vanhaksi mennyttä kuivahiivaa, joten en tiedä kuinka olennainen hiiva on)
2-3,5 dl kivennäisvettä
2,5 dl tattarijauhoja
1 tl suolaa & sokeria
munan keltuainen ja valkuainen

Täyte:
sipulia
persilijavoita
tofua

1. Ota jogurtti lämpenemään, niin että siitä tulee kädenlämpöistä. Lisää hiiva, jauhot, suola ja sokeri. Jos sinulla on aikaa, voit antaa taikinan nousta puolisen tuntia. Jos ei (niinkun minulla ei ollut), no problem!

2. Erottele munan keltuainen ja valkuainen. Helppo tapa on valuttaa valkuainen sormien läpi kulhoon, jolloin keltuainen ei rikkoudu helposti, vaan jää käteen.  Vatkaa valkuainen vaahdoksi.

3. Sekoita taikinaan keltuainen ja 2-3,5 dl kivennäisvettä. Kun taikina on tarpeeksi löysää, jotta siitä saa kauhan kanssa kaadettua levylle, on kivennäisvettä hyvä määrä. Taikina saa olla aika paksua, kunhan se on kuitenkin juoksevaa. Lisää lopuksi valkuaisvaahto.

4. Paista blinit pienellä kuumalla pannulla öljyn kera. Voit valmistaa tofut ennen blinien paistamista, jotta tofut ehtivät marinoitumaan hyvin ennen tarjoilua.

Täytteen valmistus:

Persilijavoi

yksi nippu persilijaa
3-5 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1 rkl voita

2. Pilko persilija pieneksi ja murskaa v-sipuli. Paista runsaassa öljyssä ja 1 rkl voissa, kunnes persilija on vaihtanut väriä tummaksi ja kutistunut. Laita kulhoon jäähtymään.

2. Pilko ja paista yksi sipuli täytteeksi.


Marinoitu tofu

paketti tofua (kylmäsavumarinoitu tofu on tässä todella ihanaa, vaikka kallista)
currya
paprikamaustetta
hunajaa
balsamicoa
soijakastiketta
valkopippuria/chiliä
suolaa
juustokuminaa
2-4 tl raastettua inkivääriä
(sriracha-kastiketta)


(ripaus tuoretta korianteria paistettujen tofujen päälle)





1. Pilko tofuista suorakulmion muotoisia paloja ja paista tofut kuumalla pannulla ilman öljyä (tai hyvin pienessä määrässä öljyä), kunnes tofun molemmat puolet ovat kullanruskeita ja tofun pinnasta tulee kova.







2.Ota tofut pannulta hetkeksi pois. Lisää pannulle tilkka öljyä, 1 rkl paprikamaustetta, 1 rkl juustokuminaa, 3 tl valkopippuria, 3 tl currya, ruokalusikallinen balsamicoa ja soijakastiketta. Sekoita masuteet öljyyn ja anna muhia hetki.







3. Laita tofut uudelleen pannulle mausteseokseen. Paista molemmilta puolilta hetki. Lisää hunaja. Itse käytin puristettavaa hunajaa, ja laitoin hunajaa tofuille samalla tyylillä kuin suklaakastiketta jäätelön päälle. Käännä tofut hunajan laittamisen jälkeen ja ripottele päälle vielä hieman suolaa,sriracha-kastiketta sekä raastettua inkivääriä. Anna paistua vielä hetki. Kun tofun pinta alkaa olla oikein rapeaa voit ottaa tofut pois levyltä.






Sitten vaan ainekset pöytään ja syömään, tyyli vapaa! Tarjoa ruoka smetanan kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti