n. 600 g haukifilettä
2 bataattia
2 bataattia
4 valkosipulinkynttä
limen
sitruunan
korppujauhoja
suolaa
hunajaa
juustokuminaa
öljyä
1. Kaada öljyä niin, että vuuan pohja juuri ja juuri peittyy. Laita fileet vuokaan.
2. Sekoita lasissa puristetun sitruunan ja limen mheu, 1 tl juustokuminaa, 1 tl rakuunaa. Kaada seos fileiden päälle. ripottele fileiden molemmille puolille suolaa ihan reippaalla otteella.
3. Purista hunajaa fileiden päälle. Itse puristin hunajapurkista ikään kuin s-muotoista liikettä, jolloin hunaja ei peittänyt koko filettä. Aika huono selitys kyllä, toivottavasti joku ymmärtää.
4. Raasta valkosipulinkynnet ja levitä fileiden päälle. Ripottele korppujauhoja molemmille puolille.
5. Paista uunissa 175 asteessa n.30 minuuttia, kunnes kalan liha on valkoista.
6. Voit syödä kalat toki ihan vain fileinä tai erottaa ruodot ja tarjoilla bataattipalojen päältä. Jos valitset jälkimmäisen, pilko bataatit pyöreähköiksi paloiksi ja laita uuniin 200 asteeseen, kunnes pehemenevät. Erottele kalasta ruodot ja asettele bataattien päälle.
4. Raasta valkosipulinkynnet ja levitä fileiden päälle. Ripottele korppujauhoja molemmille puolille.
5. Paista uunissa 175 asteessa n.30 minuuttia, kunnes kalan liha on valkoista.
6. Voit syödä kalat toki ihan vain fileinä tai erottaa ruodot ja tarjoilla bataattipalojen päältä. Jos valitset jälkimmäisen, pilko bataatit pyöreähköiksi paloiksi ja laita uuniin 200 asteeseen, kunnes pehemenevät. Erottele kalasta ruodot ja asettele bataattien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti